De school waar jij het kunt maken

 

Aventus is hét regionale opleidingscentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Bij Aventus hebben jongeren en volwassenen de grootste kans op een passende mbo-opleiding of cursus. Je vindt hier namelijk een bijzonder breed aanbod. Met ruim 200 opleidingen zijn we de grootste opleider in de Stedendriehoek. Volop ervaring dus.

Leren in stapjes of leren door te doen
Bij het middelbaar beroepsonderwijs kun je kiezen tussen BOL en BBL. Leer jij beter op school? En wil je stap voor stap de praktijk ontdekken? Dan past BOL bij jou, de beroepsopleidende leerweg. Het grootste deel van de week ga je naar school. Daar krijg je theorie én praktische lessen in de praktijkruimtes op school. De rest van de tijd ga je op stage. Hoe verder je in je opleiding komt, hoe vaker je stage loopt. Zo leer je de praktijk dus in stapjes. Leer jij beter door te dóen en ben je minstens 16 jaar? Dan past BBL bij jou, de beroepsbegeleidende leerweg. BBL houdt in dat je 3 of 4 dagen per week werkt bij een leerbedrijf en één dag per week ga je naar school (middag of avond). Je werkt in de richting die jij op wilt en je krijgt betaald voor je werk.

Bij Aventus groeien studenten bovendien als mens. Hoe dat komt? Ze leren alles wat ze nodig hebben om straks een goede plek te vinden: op hun werk én in hun omgeving. Dat maakt leren voor hen net zo leuk als voor ons.

Leren in de praktijk
Leren en werken gaan bij onze studenten dus hand in hand. Dat ontdekken ze in de praktijk: in de moderne praktijkruimtes op onze school én bij bedrijven en instellingen in de regio. Daardoor zijn ze na hun opleiding helemaal klaar voor hun toekomst.

Omkijken naar elkaar
Aventus lijkt wel een beetje op een dorp. Zó voelt het, met alle studenten, cursisten en medewerkers samen. We kennen elkaar, zorgen voor elkaar en gaan netjes met elkaar om. Ook staan we als ‘dorp’ midden in de regio Stedendriehoek: overal tref je onze (oud)studenten die hier leren, werkervaring opdoen en een baan hebben. Daarom houden we ook goed contact met bedrijven en andere organisaties in de buurt. Dat geeft onze studenten nu al een voorsprong.

Kies jij voor een vak waar je energie van krijgt?

Krijg jij een kick van techniek en werk je graag met je handen? Ben jij zo’n iemand die alles uit elkaar haalt om te kijken welke techniek erachter zit? Lijkt het je leuk om een baan te vinden waar je iedere dag met techniek bezig bent en oplossingen kunt bedenken voor technische problemen? Kies dan voor een opleiding Elektro- en Installatietechniek bij Aventus.

Elektrotechniek
Kies je voor de richting Elektrotechniek? Dan werk je aan algemene elektrotechnische installaties. Die zitten bijvoorbeeld in gebouwen, straatverlichting en verkeerslichten. Ook in netwerken voor mobiele telefoons en computers. Dankzij jouw werk kunnen heel veel andere mensen dus náár hun werk (op straat) en áán het werk (computer).

Installatietechniek
Kies je voor de richting Installatietechniek? Dan controleer en repareer je apparatuur en installaties bij klanten. Ook zorg je dat ze weer klaar zijn voor gebruik. Je werkt aan bijvoorbeeld (energie)installaties en productieapparatuur in fabrieken. Of aan apparaten en installaties waarmee organisaties de temperatuur in een kamer onder controle houden (klimaatbeheer en koudesystemen). Bijvoorbeeld in kantoren, ziekenhuizen en andere gebouwen.

Waar kom je te werken?
Na een studie Elektrotechniek kun je aan het werk bij bedrijven die elektrotechnische installaties aanleggen, onderhouden en veranderen. Na een studie Installatietechniek, kom je in aanmerking bij bedrijven die werken met professionele koudetechniek, luchtbehandeling en comforttechniek. Je kunt dan in het hele land werken. Zowel binnen als in de buitenlucht. Soms werk je op hoogte of op plekken waar anderen moeilijk bij kunnen. De installaties zijn immers overal: bij zakelijke gebouwen, horeca, winkels, scheepsbouw, de chemische industrie en de maakindustrie.

Welke opleidingen bieden we aan?
In de Elektro-en Installatietechniek bieden we opleidingen aan op alle niveaus; van (eerste) monteursopleidingen tot technicus opleidingen. Ook bieden we de opleidingen aan in de verschillende leerwegen, Je kunt kiezen tussen BOL en BBL. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld in een BOL opleiding te starten en na een aantal weken de overstap te maken naar BBL of andersom. Informeer wat voor jou de beste route is, wij helpen je graag!

 

• Je hebt gegarandeerd een baan in deze richting binnen de regio
• Makkelijk overstappen van BOL naar BBL of andersom
• Goede persoonlijke begeleiding op school of bij je leerbedrijf
• Een hoog slagingspercentage voor deze opleidingsrichtingen

Doe mee aan vakwedstrijden in de elektro- en installatietechniek Kijk op: aventus.nl/elektrotechniek of aventus.nl/installatie-enkoudetechniek

 

Werken aan slimme toepassingen in de technologie?

Heb jij iets met technologie én ICT en hou je van dingen maken? Bedenk en bouw jij graag nieuwe toepassingen? En heb je interesse in robotica en 3D-technieken? Met een opleiding in de engineering/ mechatronica ben je breed inzetbaar en kun je veel richtingen op.

Je bent onderdeel van de toekomst Ga je voor één onze opleidingen, dan word je straks waarschijnlijk een besturingstechnicus, werkvoorbereider of technisch projectleider. Wat je ook wordt, je zult een waardevol engineer worden voor anderen. Jij bent een belangrijk radertje in de machine die techniek heet. Techniek zet letterlijk en fi guurlijk mensen in beweging om producten te maken. Het is gaaf om daar een wezenlijk onderdeel van te zijn. Altijd meer dan één oplossing Jij bent belangrijk. Want we leiden je op om het overzicht in techniek te houden en om net even verder te denken. Door met meer dan één oplossing te komen maak je het verschil. Dat doe je in een team waarbij je samen met anderen werkt aan een project. Je bent straks de engineer die verantwoordelijkheid durft te nemen en zijn of haar mannetje staat. Zoeken wij jou? Misschien wel. Want we willen niet zomaar studenten. We zoeken studenten met nadrukkelijke belangstelling voor techniek. Studenten die hun technisch creatieve vermogen willen ontwikkelen om nét een stapje verder te denken. Zodat je iets kan bedenken en ontwikkelen wat er nog niet is. Studenten die niet met de eerste oplossing tevreden zijn, maar die innoveren en verder blijven zoeken om zichzelf en het vak te vernieuwen. Je bent belangrijk voor anderen Daarom geven we les met focus op de toekomst. In technieken die nu én morgen toekomst hebben. We leren je om met deze technieken oplossingen te bedenken voor uitdagingen van vandaag en morgen. En jouw rol blijft belangrijk, want zonder goede engineers staat de wereld stil. En of je dat vak nou Mechatronica of Engineering noemt, maakt niet uit.

• Interessante opleidingsrichtingen waar je van alles leert over nieuwe of slimme technologie
• Met een opleiding in deze richting heb je gegarandeerd een baan
• Goede doorstroommogelijkheden naar het hbo of andere opleidingen
• Leuke projecten waaraan je kunt werken samen met je medestudenten
• Gave battles of vakwedstrijden waaraan je kunt deelnemen

Ben jij een echte horecatijger?

Hou je ervan om het mensen naar hun zin te maken? Mooie gerechten te bereiden als kok of zie jij jezelf liever in de bediening en vind je het leuk om gasten een fijne ervaring te bieden? Of werk je graag als leidinggevende en lijkt het je iets om mensen aan te sturen? Ons opleidingsaanbod is zo breed dat er ook voor jouw horecahart een studie bij zit.

Zodra je een baan hebt in de horeca, dan kun je breed bezig zijn, of juist heel specifiek. Welk vak je ook kiest in de horeca, je moet zelfstandig zijn. In deze branche werk je met je hoofd en handen en moet je laten zien dat jij een doorzetter bent. De horeca biedt talloze beroepen in allerlei verschillende werkomgevingen. Denk aan een cafetaria, een brasserie, een sjiek restaurant of een hotel. Je gasten komen om hun vrije tijd plezierig door te brengen en jij helpt ze daarbij. Samen met je collega’s. Een teamspeler moet je dus ook zijn. Je vindt het geen bezwaar om in de avonduren, de weekenden en feestdagen te werken.

Horeca & Facilitair
Je kunt ook kiezen voor een opleiding in de facilitaire dienstverlening. Dan volg je één van de breedste opleidingen binnen het mbo. De inhoud van de opleiding is dan ook niet in een paar woorden weer te geven. Door het allround karakter van de opleiding ben je heel ruim inzetbaar op de arbeidsmarkt. Je kunt denken aan taken als: ondersteunen bij de organisatie van een evenement, meedraaien in een cateringbedrijf, werken in de beveiligingsbranche, een postkamer of archief, aansturen binnen de schoonmaak, aansturen binnen de linnendienst, het beheren van een magazijn of het plannen van verhuizingen. Al deze taken kun je uitvoeren binnen elke grote organisatie met facilitaire processen.

• Mooie faciliteiten in de keuken, brasserie of restaurant
• Onze studenten Horeca runnen een eigen koffiebar met de naam Hesselbuks
• Voor sommige opleidingen geldt een breed basisjaar
• Veel mogelijkheden tot het volgen van interessante keuzedelen
• Leuke buitenlandse stages en vakwedstrijden