‘De kern is dat we een familiebedrijf zijn’

Niet iedereen weet dat Autoverhuur Bultman naast negen vestigingen voor autoverhuur ook beschikt over een eigen modern uitgeruste werkplaats in Apeldoorn. Het bedrijf biedt kansen voor commerciële én technische talenten. “Als team hebben we één doel voor ogen: de klant zo goed mogelijk van dienst zijn.”

Autoverhuur Bultman werd opgericht in 1923 en intussen staat de derde generatie aan het roer: Arjan en Dave Bultman hebben de dagelijkse leiding over circa vijftig medewerkers die actief zijn binnen de negen vestigingen in Apeldoorn, Deventer, Harderwijk, Zwolle, Emmeloord, Heerenveen, Drachten en Arnhem. De corebusiness is – de naam zegt het al – autoverhuur, maar de vestiging in Apeldoorn beschikt tevens over een werkplaats voor het onderhoud van het eigen wagenpark, auto’s van derden en de aanzienlijke collectie eigen oldtimers. “Autoverhuur verzorgen we vanuit alle vestigingen. Commercieel en administratief medewerkers zijn dan ook in elk filiaal inzetbaar, monteurs werken uitsluitend op de Apeldoornse locatie”, verklaart directeur Dave Bultman. Het feit dat Autoverhuur Bultman is aangesloten van DAV (De Auto Verhuurders, een landelijk overkoepelend orgaan van autoverhuurbedrijven), kan in de toekomst zomaar extra (stage)kansen bieden. “Hoe cool is het om na een halfjaar stage bij ons in Amsterdam te gaan werken?”

Heel ander beeld
Inmiddels heeft Autoverhuur Bultman de nodige ervaring met stagiairs van bijvoorbeeld ROC Aventus. “We zetten ze in als balie- of commercieel medewerker. En als ze een rijbewijs hebben, kunnen ze ook naar andere vestigingen. Het is al eens voorgekomen dat een stagiair na afronding van de opleiding ook een baan bij ons gevonden heeft.” Dat blijkt ook een van de doelen van het aanbieden van een stageplek. “Misschien is niet bij alle studenten bekend dat je bij Autoverhuur Bultman ook aan de slag kunt als monteur. Daarom hebben we in het verleden al wel eens een rondleiding verzorgd voor vmbo-studenten van de afdeling autotechniek van Sprengeloo. Dan laten we de bijkomende taken binnen ons bedrijf zien: auto’s aftanken, schoonmaken, onderhouden”, aldus Bultman. “De truckwasstraat vonden de jongens prachtig, daar keken ze hun ogen uit. Zo ontstaat een heel ander beeld van wat ze hier kunnen doen: werken aan die mooie auto’s.”

Hecht team
Voordeel van een familiebedrijf is dat het medewerkers verbindt tot een hecht team. “Je kunt natuurlijk overal dezelfde auto huren. Maar hier merk je echte betrokkenheid bij het product. Medewerkers hebben het gevoel dat het ook hun toko is. We gaan met zijn allen voor service en kwaliteit. Bij ons is de klant een naam, geen nummer. Daardoor komen ze ook vaak terug, ze voelen zich hier op hun gemak”, zegt Bultman. De hoge servicegraad blijkt onder meer tot het feit dat klanten 24/7 bij Autoverhuur Bultman terechtkunnen. Naast serieus werken is er ook tijd voor plezier. “Dit jaar zijn we met zijn allen naar de Toppers geweest in de Arena. Ook hebben we elk jaar een nieuwjaarsreceptie. Zo houden we het teamgevoel sterk.”

Ervaring opbouwen
Momenteel ziet Bultman de nodige uitdagingen in de markt. “Er wordt veel aan medewerkers getrokken, ze krijgen allerlei banen aangeboden. De kans op verloop is dan ook aanwezig. Vandaar dat we met het oog op de toekomst nu al studenten willen aantrekken om hun de kans te bieden ervaring op te bouwen in bepaalde gebieden.” Naast commercieel-administratieve en technische functies biedt Autoverhuur Bultman ook mogelijkheden op het gebied van marketing en communicatie. “We zetten zwaar in op social media en bijvoorbeeld een chatfunctie om het online reserveren een impuls te geven. Elke maand komen er circa 10.000 bezoekers op onze site, van wie 1 procent ook daadwerkelijk reserveert. Ik wil dat optrekken naar 2,5 procent. Eind dit jaar moet het totaal aan online reserveringen 15 procent hoger liggen en eind 2019 nog eens 50 procent hoger. Voor het verwerken van al die reserveringen hebben we ook mensen nodig.”

 

Afwisselend en spannend
Het mkb heeft jongeren veel te bieden, meent Bultman. “Het is zoveel spannender dan bij een groot bedrijf werken, omdat de werkzaamheden veel afwisselender zijn. Het ene moment ben je met reserveringen bezig, het volgende moment moet je een gestolen auto volgen met track&trace en heb je contact met de recherchedienst en de officier van justitie.” Zelf is hij op zoek naar enthousiaste en flexibele teamplayers die actie willen ondernemen. “Zo staan we er hier allemaal in. Je moet niet bang zijn om zwarte handen te krijgen”, lacht hij. “Daarnaast gaan de ontwikkelingen in de branche snel, daar moet je mee om kunnen gaan. Papieren reserveringen aan de balie zullen steeds minder worden. Binnen nu en vijf jaar geven we alle auto’s af via een app.”

 

Autoverhuur Bultman zoekt:

  • Commercieel-administratief talent voor de autoverhuur
  • Technisch talent voor het onderhoud aan auto’s
  • Marketing- en communicatietalent met gevoel voor social media

Autoverhuur Bultman
Zwolseweg 364
7345 AL Apeldoorn
055-5214888
apeldoorn@bultman.nl
www.bultman.nl