Een walhalla voor stagiaires met lef

Als stagiaire heb je wensen. Je wilt een aantrekkelijke stage. Op een plek die inspireert. Waar je nieuwe dingen leert en jouw talent de kans krijgt om te groeien. Je zoekt en krijgt tips. Je mailt en je krijgt antwoord. Maar als je het gesprek hebt gehad, bekruipt je een raar gevoel: dit gaat het niet worden. Want… je mist de uitdaging. Of de lol. Of de gezellige sfeer waar je je thuis bij kan voelen. Of: je weet het gewoon niet.

 

Tijd voor het WALHALLAb. Misschien wel de raarste organisatie van Nederland, sommigen zeggen zelfs van de wereld. Een bedrijf waarvan diverse stagiaires heel veel bereikt hebben als ondernemers, creatievelingen, ontwerpers, bouwers en nog veel meer.

Onderscheidingen en prijzen
Het WALHALLAb kreeg diverse onderscheidingen voor onderwijs, ondernemen en creativiteit. Oprichter Marco Mout is duidelijk over waarom het WALHALLAb er is: “We vergeten in onze maatschappij echt te kijken naar de talenten van jongeren en nemen ze te weinig serieus. Te vaak werken we met samen met jongeren die zeggen dat ze pas bij ons het gevoel kregen voor vol te worden aangezien. Hun talent wordt hier serieus genomen en ingezet in alle aspecten van de maatschappij. Jongeren krijgen hier de kans te werken aan hun passie voor techniek, design, bouwen, organiseren, PR, media en nog veel meer. We zien stagiaires keihard leren, zich verbeteren en… succesvol worden. Zo is er de stagiaire die nu bedrijfsfilms maakt voor de producenten van de snelste auto’s ter wereld. Een andere stagiaire ontwikkelde de website van een bekend Tv-programma. Weer een andere is succesvol fotograaf geworden. Twee stagiaires wonnen prijzen voor hun eindverslag.”

Het lef om buiten de boekjes te denken
“Hoe bereikten ze dat succes? Door met hoge inzet en veel humor met ons team te werken aan echte opdrachten. Of dat nu de organisatie van een congres is of het ontwerpen van een energiezuinige school. Het resultaat was het gevolg van kennis opdoen van de vele ‘meesters’ die wij in dienst hebben, het lef om buiten de boekjes te denken en de wil het beste uit jezelf te halen.”

Zelfbewust
“Wij verwachten wel wat van stagiaires. Een passieve houding vinden we niet zo tof. Fouten maken en ervan leren, dat waarderen we wél. Dat geldt ook voor zelfbewustzijn, wat niet hetzelfde is als arrogant denken dat je het allemaal wel weet. Zelfs wij weten het niet altijd, maar zoeken altijd naar de oplossing door buiten onze hokjes te denken. En moet je nou creatief of technisch zijn om bij ons stage te mogen lopen? Nee. Sommige succesvolle ex-stagiaires konden bijna niets toen ze bij ons begonnen, behalve onze supertosti’s opeten…”

Stuur ons die mail
“Wil jij dus een stage of een leerwerkplek waar je de uitdagingen kunt aangaan die je zoekt, aarzel dan niet ons een verbluffend grappige, bizarre of supersaaie mail te sturen met daarin alles waarom wij jou een kans zouden moeten geven. Stel duidelijk welke richting je wilt inslaan en dan bekijken we dat serieus.”

 

WALHALLAb,
Waterstraat 33, Zutphen
www.walhallab.nl
info@walhallab.nl