“Werken in de ouderenzorg kun je het best zélf ervaren”

De ouderenzorg? Dat is eentonig en saai. Toch? Mariët van den Brink (18) weet wel beter. Zij volgt een BBL-opleiding tot Verzorgende IG en werkt 24 uur per week op een psychogeriatrische community – een woongemeenschap voor mensen met dementie – van woonzorglocatie De Voord in Elburg. “Geen dag is hetzelfde en het werk geeft veel voldoening. Maar dat kun je het best zélf ervaren. Mijn advies: volg een snuffelstage. Dan weet je wat het werk écht inhoudt.”

Als klein meisje wist Mariët al dat ze de ouderenzorg in wilde. “Mijn moeder deed vrijwilligerswerk in De Voord. Dat wilde ik ook: oudere mensen verzorgen. Na het vmbo koos ik voor het BOL-traject. Ik ging naar school en volgde stages. Maar ik kwam erachter dat ik in de praktijk het meest leer. Daarom volg ik sinds begin september 2018 de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Ik werk bij Het Baken en ga één dag per week naar school.”

“Het Baken biedt een superfijne plek om te leren. Ik heb een werkbegeleider op de afdeling en een praktijkbegeleider op kantoor. De praktijkbegeleider heeft contact met school. Elke maand houden we een gesprek, ook over mijn leerdoelen, opdrachten en praktijkexamens. Ook bespreken we de beroepsdoelen, zoals medicijnen uitdelen, én persoonlijke doelen, zoals opkomen voor mezelf. Werken met mensen met dementie is nooit saai. De ene keer is het rustig, een andere keer gebeurt er van alles. Oudere mensen zijn ook ontzettend interessant. Op de werkvloer leer ik van situaties. Zo heb ik geleerd rustig te blijven en de tijd te nemen voor mensen, juist als er onrust is. En humor, er wordt met elkaar gelachen en ook dat is belangrijk.”

Werken in de ouderenzorg is echt iets voor jou!
Jij wilt van betekenis zijn voor een ander, bent sociaal, een echte doener, werkt graag in een team en houdt van afwisseling. Bij ons kún je veel betekenen voor iedere cliënt! Herken jij je in bovenstaande eigenschappen? Een zorgopleiding is echt iets voor jou!

Wat wij bieden
De opleiding VIG (verzorgende individuele gezondheidszorg ) en VP (verpleegkundige) via de BOL (beroeps opleidende leerweg) of via de BBL (beroeps begeleidende leerweg). In de BOL opleiding ga je naar school en loop je voor een deel stage. In de stageperiode ontvang je als student een stagevergoeding. Vanuit de BBL ga je 1 dag per week naar school en de overige dagen werk je op een afdeling bij onze organisatie. Je krijgt hiervoor een contract en salaris. Het salaris groeit mee met je opleiding.

Wie wij zijn
Zorgverlening Het Baken ondersteunt de ouder wordende mens met kennis, vaardigheden en liefdevolle zorg, zodat iedere cliënt zoveel als mogelijk het leven kan leiden zoals hij of zij dat wil. Thuis of in een van onze woonzorglocaties.

Heb je belangstelling in een BBL of BOL traject bij ons?
Voor vragen of een stage kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen met het Kennis & Opleidingscentrum (0525) 63 74 67 of via k&oc@zorgverlening-hetbaken.nl.