Wat de cijfers vertellen

Accountants en belastingadviseurs werken met cijfers. Hun corebusiness bestaat uit de opstelling van de jaarrekening, de ondersteuning van de financiële administratie en de tussentijdse rapportages. Dat is het geijkte beeld. Maar de actuele situatie is heel anders. De accountant is tegenwoordig de adviseur die de ondernemer helpt om de juiste beslissingen te nemen voor de toekomst.

“Op zich staan de cijfers niet centraal,” zegt Peter Robbers. Hij is directeur van Robbers Accountants Belastingadviseurs. “Uiteraard verzorgen wij de jaarstukken, helpen wij bij de salarisadministratie en de fi scale vraagstukken, maar wij beschouwen het als onze belangrijkste taak om ondernemers bij te staan over de keuzes met betrekking tot de voortgang van het bedrijf. Wat een ondernemer de afgelopen periode bereikt heeft, is wellicht interessant, maar boeiender is welke resultaten hij of zij in de komende tijd kan behalen.”

De vinger aan de pols
De medewerkers in het Apeldoornse kantoor beschikken over de modernste soft- en hardware om voor al hun klanten de vinger aan de pols te houden. In- en verkoopfacturen, de salarisadministratie en andere boekhoudkundige handelingen worden daarmee scherp in de gaten gehouden. De permanente scholing van de accountants en fi scalisten is daarbij vanzelfsprekend. “Daardoor zijn we continu alert voor de klant,” aldus Peter Robbers. “Ongevraagd advies over veranderende wet- en regelgeving zit gewoon in ons pakket.”

We staan naast de ondernemer
“Maar,” benadrukt hij, “alles staat in het teken van de gedegen advisering van onze klanten in het midden- en kleinbedrijf. “Wij staan naast de ondernemers omdat we snappen hoe lastig, leuk, creatief en spannend het kan zijn om een succes op te bouwen en te handhaven. De cijfers… ja, die hebben invloed. Maar wij zijn er vooral voor om aan de hand van de cijfers mee te denken over toekomstige mogelijkheden.”

Robbers Accountants Belastingadviseurs zoekt:
• Kandidaten met de studierichting HEAO Accountancy of Bedrijfseconomie, SPD
• Wij kennen een uitgebreide studiekostenregeling. Uiteraard is deeltijdstudie mogelijk.
• Je maakt onderdeel uit van een jong team gedreven vakmensen met hart voor de zaak en haar cliënten. Hierbinnen is er alle kans om je eigen carrière een forse duw in de goede richting te geven.

Robbers Accountants Belastingadviseurs
Sleutelbloemstraat 8, Apeldoorn
055-5225229
info@robbers.nu / www.robbers.nu