Moderne technieken en authentiek vakmanschap

De totale markt voor drukwerk is de laatste jaren stabiel gebleven. Wel is het aantal drukkerijen in Nederland afgenomen. Met name de economische crisis was fataal voor een aantal grafische bedrijven. Dat leverde extra kansen op voor de drukkerijen die succesvol bleven. Veldhuis Media in Raalte kent zelfs een onstuimige groei.

Die groei is uiteraard niet vanzelf tot stand gekomen. De eigenaren hebben zich gefocust op de specialismen van het bedrijf. Zij investeerden fors in de aanschaf van moderne machines en na een ingrijpende interne verbouwing breidden ze de productieruimte aan de Kanaaldijk Oostzijde uit tot maar liefst 5500 vierkante meter.

Aandacht en passie
In 2002 begon het bedrijf met twaalf medewerkers. De oprichters Oscar Jager en Erwin de Lange vormen nog steeds de directie. Inmiddels werken er ongeveer negentig medewerkers bij Veldhuis Media. Het productieproces gaat zeven dagen per week de klok rond door. Van begin tot eind zorgen de vakmensen met alle aandacht en passie voor hun werk voor het perfecte fullcolour drukwerk van magazines, tijdschriften, catalogi, boeken en brochures. Zij hebben de beschikking over moderne achtkleurenpersen en een uiterst geavanceerde hechstraat voor de afwerking van alle uitgaven.

Top drie
Met het fullcolour drukwerk behoort Veldhuis Media tot de top drie van het land. Waar het om afwerking gaat, is het bedrijf ook internationaal topspeler. Het hele drukproces is digitaal ontsloten. Wat betekent dat de uitgevers al hun materiaal online aanleveren en ze het complete proces op de voet kunnen volgen. Dat zorgt voor korte aanlever- en doorlooptijden. Volgens de eigenaren geven opdrachtgevers vanwege de snelle leveringen en de scherpe prijzen de voorkeur aan productie van hun drukwerk in eigen land boven ongewisse avonturen in het buitenland.

Vast contactpersoon
“Kennis en betrokkenheid zijn kenmerkend voor onze werkwijze,” zegt Oscar Jager. “Wij bieden onze klanten zoveel mogelijk flexibiliteit. Onze prepressmedewerkers ondersteunen desgewenst de gedeeltelijke of volledige uitvoering van de grafische opmaak. De belangen van onze opdrachtgevers worden behartigd door een vaste contactpersoon. Dankzij ons centrale managementinformatiesysteem is deze relatiebeheerder altijd op de hoogte van elke specifieke grafisch opdracht.”

Kwaliteit op de eerste plaats
Veldhuis Media combineert grafische technieken, actuele internettoepassingen met authentiek vakmanschap. De kwaliteit staat altijd op de eerste plaats. Van DTP, prepress tot en met druk, afwerking en verzending. De medewerkers beseffen als geen ander dat de klant zijn grafische producten liever gisteren dan vandaag klaar heeft. Oscar Jager: “Omdat onze persen 24 uur per dag draaien én omdat we de meeste diensten in huis uitvoeren, kunnen we snel schakelen en snel leveren. Uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Niet alleen ons dienstenpakket is veelzijdig, ook onze klantengroep is divers. Wij werken onder andere voor uitgeverijen, instellingen, reclamebureaus, intermediairs, business-to-business relaties en andere grafische bedrijven.”

Milieuvriendelijk
De drukkerij in Raalte besteedt volop aandacht aan mens en milieu. De grondstoffen zijn volledig recyclebaar en de elektriciteit is honderd procent groen. “Bij onze nieuwe thermische installatie heeft de offsetplaat geen zware chemie meer nodig voor het ontwikkelproces,” legt Oscar Jager uit. “Bij onze drukpersen werken we uitsluitend met inkten, waarin bij de fabricage plantaardige olie is verwerkt. Wij kunnen dus stellen dat we in onze productie het milieu in belangrijke mate ontlasten.”

Veldhuis Media zoekt:
• Veldhuis Media is altijd op zoek naar enthousiaste leerlingen die graag een mooi vak willen leren!

Veldhuis Media BV
Kanaaldijk OZ 3,
8102 HL Raalte
Telefoon 0572 – 34 97 00
info@veldhuis.nl
www.veldhuismedia.nl